Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/31/d253275793/htdocs/dhimitershuteriqi.com/htdocs/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /homepages/31/d253275793/htdocs/dhimitershuteriqi.com/htdocs/wp-includes/pomo/plural-forms.php:210) in /homepages/31/d253275793/htdocs/dhimitershuteriqi.com/htdocs/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_core.php on line 388

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/31/d253275793/htdocs/dhimitershuteriqi.com/htdocs/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_frontend.php on line 497
Letërsi Artistike | Dhimitër S. Shuteriqi |

Letërsi Artistike

Dhimitër dhe Mynever Shuteriqi, Tiranë, 12 prill 1986

Kangët e rinis së parë, poezi, Shtyp. & Libraria Dhori Koti, Korcë, 1935

Kangë?, poezi, Shtyp. & Libraria Dhori Koti, Korcë, 1936

O Ptoleme! poemë, Elbasan, 1945

Enverit, vjershë, Saide, 1945

Enverit, poemë, N. Sh. e Botimeve dhe Shpërndarjes, 1949

Mbi krahn e praruar të paqes, poem dhe vjersha të tjera, N. Sh. e Botimeve dhe Shpërndarjes, 1950

Çlirimtarët I, roman, Ndërmarrja Shtetërore e Botimeve, 1952

Pesë tregime, tregime, Ndërmarrja Shtetërore e Botimeve, 1953

Rruga e rinisë, tregime, Ndërmarrja Shtetërore e Botimeve, 1953

Çlirimtarët II, roman, Ndërmarrja Shtetërore e Botimeve, 1954

Takime paqe, tregim, Ndërmarrja Shtetërore e Botimeve, 1955

Kënga e popullit, Ndërmarrja Shtetërore e Botimeve, 1955

Gurnecka, tregime për fëmijë, N. B. Shtetërore, 1957

Këngë, poezi, N. Sh. e Botimeve “Naim Frashëri”, 1961

Fyelli i Marsiasit, tregime, N. Sh. e Botimeve “Naim Frashëri”, 1963

Kënga dhe pushka, tregime, N. Sh. e Botimeve “Naim Frashëri”, 1963

Këngët e Milosaos, Jeronim De Rada përshtatur ne shqipen e sotme, Shtëpia botonjëse “Naim Frashëri”, 1964

Këngë në minierë, tregime dhe përshkrime, Shtëpia botonjëse “Naim Frashëri”, 1968

Tregime të zgjedhura, tregime, Shtëpia Botuese “Naim Frashëri”, 1972

Poemë e pambaruar, vjersha dhe poema, Shtëpia Botuese “Naim Frashëri”, 1973

Një mal me këngë, tregime, Shtëpia Botuese “Naim Frashëri”, 1975

Tregime të zgjedhura për fëmijë, tregime, Shtëpia Botuese “Naim Frashëri”, 1975

Këngët e Milosao (Jeronim De Rada), përshtatur ne shqipen e sotme, Shtëpia Botuese “Naim Frashëri”, 1976

Marathonomaku ynë, tregime, Shtëpia Botuese “Naim Frashëri”, 1977

60 tregime në një, tregime, Shtëpia Botuese “Naim Frashëri”, 1979

Ura në Tepelenë, tregime, Prishtinë, Rilindja 1979

Vepra letrare 1,2,3,4,5,6,7,8, Shtëpia Botuese “Naim Frashëri”, 1982

Kur rendte hëna nëpër re, tregime, Shtëpia Botuese “Naim Frashëri”, 1982

Si atë ditën e pare, poezi, Shtëpia Botuese “Naim Frashëri”, 1984

Vërshimet e vjeshtës, tregime, Shtëpia Botuese “Naim Frashëri”, 1984

Te Qafa e Botës, tregime, Shtëpia Botuese “Naim Frashëri”, 1986

Vepra letrare 9, Shtëpia Botuese “Naim Frashëri”, 1987

Mili e Hajdhia, Zef Skiro (Giusepe Schiro), poemë, pershtatur ne shqipen e sotme, Buzuku, 1992

Kroje kam et’ poezi, Botimet “Extra”, Tiranë, 1997

Sytë e Simonidës, Pluhurat e shenjtëruar, roman, Botimet “Extra”, Tiranë, 1998

Këngët e Milosaos, Jeronim De Rada, poemë, përshtatur ne shqipen e sotme, Mësonjëtorja, 1998

Këngët e Milosaos, Jeronim De Rada, poemë, përshtatur ne shqipen e sotme, Argeta LMG, Visare Shqiptare, 2002

Buka dhe thika, tregime, Botimet « Dudaj », 2002

 Botime Postume

Sytë e Simonidës, roman, Botimet Toena, 2009