Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/31/d253275793/htdocs/dhimitershuteriqi.com/htdocs/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /homepages/31/d253275793/htdocs/dhimitershuteriqi.com/htdocs/wp-includes/pomo/plural-forms.php:210) in /homepages/31/d253275793/htdocs/dhimitershuteriqi.com/htdocs/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_core.php on line 388

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/31/d253275793/htdocs/dhimitershuteriqi.com/htdocs/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_frontend.php on line 497
Punë Shkencore | Dhimitër S. Shuteriqi |

Punë Shkencore

1937

1937

Metrika shqipe, për shkollat e mesme dhe Institutin Pedagogjik, N. B. Sh. 1947

Andon Zako Çajupi, N. Sh. e Botimeve dhe Shpërndarjes, 1950

Letërsi e re shqipe, antologji e komentuar, Ministria e Arsimit, 1950

Histori e Letërsisë Shqipe, për shkollat e mesme, Botim i Ministrisë s’Arsimit dhe Kulturës, 1955

Antologji e Letërsisë Shqipe, për shkollat e mesme, Botim i Ministrisë s’Arsimit dhe Kulturës, 1955

Andon Zako Çajupi, Vepra, N. B. Shtetërore, 1957

Historia e Letërsisë Shqipe I, Universiteti Shtetëror i Tiranës – Instituti i Historisë dhe i Gjuhësisë, Tiranë, 1959

Shkrimet shqipe ne vitet 1332-1850, Shtëpia botonjëse “Naim Frashëri”, 1965

Poezia shqipe I, redaktor përgjegjës, Shtëpia botonjëse “Naim Frashëri”, 1965

Metrika shqipe, për shkollat dhe të nalta, Prishtinë, Enti i Botimit të Teksteve i RPS të Serbisë, 1968

Nëpër shekujt letrarë, studime, Shtëpia Botuese “Naim Frashëri”, 1973

Gjurmime letrare, studime, Shtëpia Botuese “Naim Frashëri”, 1974

Shkrimet shqipe në vitet 1332-1850, Akademia e Shkencave e RPSSH. Instituti I Gjuhësisë dhe i Letërsisë, 1976

Autorë dhe tekste, studime, Shtëpia Botuese “Naim Frashëri”, 1977

Petro Korçari kryearkitekt i Ali Pashë Tepelenës, Shtëpia Botuese “8 Nëntori”, 1978

Shkrimet shqipe në vitet 1332-1850, Prishtinë, Rilindja, 1978

Mbi Barletin dhe shkrime të tjera, Shtëpia Botuese “Naim Frashëri”, 1979

Naim Frashëri, jeta dhe vepra, Shtëpia Botuese “Naim Frashëri”, 1982

Naim Frashëri, vepra të zgjedhura, Akademia e Shkencave. Trashëgimi kulturor i popullit shqiptar, nën drejtimin e tij, 2 vëllime 1982, 1985

Historia e Letërsisë Shqiptare që nga fillimet deri te Lufta Antifashiste Nacionalclirimtare, kryeredaktor, Akademia e Shkencave, 1983

Marin Beçikemi dhe shkrime të tjera, Shtëpia Botuese “Naim Frashëri”, 1987

Nga kënga e popullit, Mbledhës të folklorit, 9, Akademia e Shkencave dhe Instituti i Kuluturës Popullore, Tiranë, 1991

Botime Postume

Tekstet shqipe dhe shkrimi i shqipes ne vitet 879-1800, Akademia e Shkencave, Instituti i Gjuhësisë dhe i Letërsisë, 2006

Moti i Madh, Përmbledhje shënimesh e dokumentash për historinë shqiptare të viteve 1379-1479, Shtëpia Botuese Dituria, Tiranë, 2006